Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Ciorba macelareasca cu zeama de castraveti

Ciorba macelareasca cu zeama de castraveti

Email Imprimare

Pentru aceia dintre dumneavoastra care nu tin postul, pentru cei care, din varii pricini, au dezlegare sa manance si de dulce si chiar pentru masa de Craciun, astazi vom cauta retete romanesti in cuhniile macelarilor aradeni pentru a afla cum se prepara o ciorba macelareasca. Reteta e veche, cam de pe vremea in care Ardealul si Banatul inca se aflau intre granitele imperiului austro-ungar. Se pregateste din carne si maruntaie de porc si se acreste cu zeama de castraveti acri - care, zice-se, trebuie sa fie atat de acra, de sa-ti sara caciula din cap. Nu vei pune sare, dar niste boia pisata se cuvine!

Ai trebuinta (pentru 10 portii) de: 500 g ceapa, 1 kg carne de porc proaspata (ceafa), 500 g ficat de porc, 2 l apa, zeama de castraveti in saramura, smantana, boia.
Cum se prepara: Ceapa tocata se caleste in putin ulei pana incepe sa se coloreze, cand se adauga niste boia de ardei buna, pentru culoare si gust. Taiem carnea in cubulete de circa 1,5/1,5 cm si o calim putin impreuna cu ceapa, apoi adaugam apa fierbinte si dam totul in clocot. Cand carnea e aproape fiarta se adauga ficatul, taiat tot cubulete.
Zeama de castraveti strecurata se fierbe separat si se adauga atunci cand a fiert si ficatul (cantitatea depinde de salinitatea si de aciditatea zemii). Se potriveste de gust si se drege cu smantana proaspata.
Se serveste dupa 1, 2... paharele de tuica de pruna veche, cu un ardei iute murat si paine coapta pe vatra.

Sursa: Antena Satelor
(Simona Lazar, Antena Satelor)





Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.