Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Vegeta – o istorie scrisa cu arome perfecte si bucate satioase

Vegeta – o istorie scrisa cu arome perfecte si bucate satioase

Email Imprimare

Ti-ai imaginat vreodata cat de semnificativ a fost aportul condimentelor de-a lungul timpului? Te-ai gandit cat de simplu ne este astazi sa inovam in bucatarie pentru ca avem la indemana iscusinta si devotamentul oamenilor care au inventat condimente din cele mai complexe? Astazi, existenta din belsug a condimentelor ni se pare normala. Ne e greu sa ne imaginam insa ca o mana de piper avea candva valoarea salariului minim al unui om pe un an, ca sclavii erau vanduti pentru cateva maini de porumb iute si ca un pahar de ghimbir valora cat o oaie. Vegeta Universal, de exemplu, are peste 50 de ani de istorie in spate si tot atatia ani de cand a ajutat gospodinele de pretutindeni sa dezlantuie adevarata savoare a bucatelor.

Totul a inceput in 1934 - in Croatia - cand fratii Wolf au pus bazele primului atelier de procesare a fructelor. Este adevarat, astazi Vegeta Universal este denumita cea mai buna creatie croata - iar aceasta apreciere a fost castigata tocmai datorita aportului calitativ care a dainuit in timp. Dupa mai multi ani in care compania-mama (Podravka) si-a cucerit publicul cu produse conservate, gemuri si supe la plic, profesoara Zlata Bartl a inventat in 1959 condimentul-minune ce avea sa devina unul dintre cele mai populare branduri de pe intreg mapamondul.
Datorita mixului perfect de ingrediente naturale extrase din legume proaspete, Vegeta Universal a avut succes in bucatariile oamenilor inca din primul moment. Si tocmai din acest motiv, mai bine de 50 de companii concurente au incercat sa copieze produsul si sa castige notorietate in acest domeniu. Reteta nu a putut fi insa copiata si nici unul dintre nenumaratele produse scoase pe piata de concurenta nu s-au bucurat de succesul pe care Vegeta Universal il cunostea pe zi ce trecea.
La doar doi ani distanta, in 1961, productia condimentului Vegeta Universal (pe atunci purtand denumirea de Vegeta 40) a ajuns la mai bine de 16 tone. Pana in 1967 compania deja exporta in Ungaria si Rusia, iar faima gustului de neinlocuit lua amploare si castiga clienti in continuare. In anul 1989, compania Podravka a ajuns sa exporte condimentul Vegeta Universal in America si in Australia, iar concluzia era cat se poate de limpede: brandul devenise unul cunoscut, gustul acestuia nu mai putea fi inlocuit de nici un brand concurent
Dar compania-mama nu s-a oprit aici. A continuat sa inoveze si sa creeze produse noi care au completat armonios nevoia gurmanzilor de pretutindeni. Portofoliul de produse al companiei Podravka s-a marit considerabil pana astazi si pe aproape intreg mapamondul ai sa gasesti fani ai acesteia. Vegeta Universal ramane, cu adevarat, in topul preferintelor. A scris istorie in bucatarie, a cucerit datorita gustului unic si continua sa fie prima alegere a gospodinelor.
Imagineaza-ti care ar fi gustul mancarurilor, daca nu ai avea alaturi acest condiment minunat. Aroma si savoarea unei ciorbe aburinde sau a unei tocanite ademenitoare n-ar mai fi astazi cele care-ti rasfata simturile daca n-ar fi Vegeta Universal.
Mai multe detalii gasiti pe www.podravka.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.