Joi, 6 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Copane de curca la tigaie (reteta lui Tudor Gheorghe)

Copane de curca la tigaie (reteta lui Tudor Gheorghe)

Email Imprimare

Copane de curca la tigaie, dupa reteta lui Tudor Gheorghe! Nu-i asa ca-i delicios? Fusei in Oltenia! Luai cu mine o papornita si-o umplui cum se putu mai bine cu retete si sfaturi culinare de prin cuhniile de pe Jii si de pe Olt. N-o batui - Oltenia, frate-miu! - pe tot intinsul, si nu intrai prin toate curtile, si nu cautai prin toate blidele, ca n-avui timp! Dar cevasi-cevasi tot avui vreme s-adun si s-aduc cu mine. Mai pusei in papornita si-un brat de praz, luat de pe strat, din gradina, si-o lipie rotunjoara, facuta la tast!

Mai schimbai o vorba cu unul, mai statui de basme cu altul, mai gustai din bucate si cand vazui ca se-nsereaza, luai cu mine ce bruma de retete si povesti stransei si venii iute-iute sa va spui si voua, dis-de-dimineata. Sa va spui cum e cu bucataria la perfectul simplu! Si sa va aduc o reteta aflata de la Tudor Gheorghe, rapsodul.

Reteta copane de curca la tigaie
Ai trebuinta de: 2 copane de curca, supa de carne (de vita sau de pui) sau apa, condimente pentru marinada (busuioc, cimbru, seminte de telina, patrunjel uscat, ceapa, usturoi, piper - ce ai si-ti place, dar musai cu: boia si sare).
Preparare: Intai si-ntai, ia seama ca in bucatarie trebuie sa nu te grabesti. Niciodata! Daca ai inteles asta, atunci iei doua copane de curca - olteneasca - si le pui peste noapte intr-o marinada cu toate condimentele potrivite pentru carnea de zburatoare si care-ti sunt pe plac. E musai sa nu lipseasca sarea si boiaua. Dis-de-dimineata le pui in tigaie si adaugi niscaiva supa de carne (daca n-ai, e buna si de legume, iar de nu-i nici din aceea, pui apa de izvor) si le lasi sa fiarba, inabusit, la foc mic. De vezi ca-i nevoie, adaugi inca un picut de upa ori de apa calda. Dai la cuptor, sa prinda rumeneala.
Aduci la masa cu cartofi rumeniti in cuptor si cu zaibar oltenesc.

Sursa: Antena Satelor
(Simona Lazar, Antena Satelor)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.