Luni, 17 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Iepure cu sos de smantana (reteta bucovineana)

Iepure cu sos de smantana (reteta bucovineana)

Email Imprimare

Iepure cu sos de smantana - o reteta cu poveste, ba chiar de... poezie (dac-asa imi place mie). In Bucovina, smantana - bat-o vina! - e cea dintai in toate. Si-n bucate! Sau, ma rog, in bucate vine mai la urma, cand toate-s asezate, sa-i dea catifelare, aroma, gust, savoare, parfum de sarbatoare. In sosul de smantana imbaiat, in Bucovina, eu un iepure-am aflat.

Pentru acest preparat vom folosi spinarea si picioarele - cele de dinapoi - ale unui iepure fragezit si bine marinat. Se impaneaza carnea cu bucati de slana afumata. Se-asaza intr-o tava cu grasime si cu putina apa. Si apoi se da la cuptor, sa se friga incetisor.
Vom unge din cand in cand carnea cu sosul ce se formeaza in tava. Cand carnea este gata si-o vezi ca-i rumenita, se scurge sosul intr-o cratita. Se-adauga o ceasca de smantana, amestecata doar c-o lingurita de faina. Si se mai fierbe cateva minute. Se taie carnea fripta in felii si se adauga in sos. Si-apoi, pe foc, vreo cateva minute...
Aceasta e reteta dintr-un cap in altul. Doar voie buna sa aveti si-un... paharel de vin! Iar dac-ati vrut sa auzit mai mult, ma iarta... dar foame azi mi s-a facut si-o sa infulec de-o sa para ca la gura mea toti turcii azi se cearta!

Sursa: Antena Satelor
(Simona Lazar, Antena Satelor)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.