Coaste caramelizate la gratar

Imprimare

Coastele caramelizate la gratar reprezinta o reteta gustoasa si satioasa, cu multe condimente, un preparat la gratar potrivit pentru cei care vor sa sarbatoreasca vacanta in aer liber, alaturi de o halba de bere sau un pahar cu vin.
Reteta a fost preparata si oferita de Chef Liviu Bosnea, proprietarul grupului de restaurante Grill World.

Ingrediente: 1 coasta de porc. Sos marinat: boia, miere, coniac, sare, piper, cimbrisor, suc de portocale. Ceapa murata: Ceapa rosie taiata, sare, otet balsamic, suc de lamaie. Chipsuri de cartofi: cartofi, sos Tabasco, sare de mare.
Mod de preparare: Se face un sos marinat din coniac, suc de portocale, miere, sare, piper, boia si cimbrisor, in felul urmator: Se pun 30 ml de coniac intr-un bol. Se adauga o ceasca de suc de portocale, o lingurita de miere si doua lingurite de boia. Se completeaza cu sare, piper si cimbrisor, apoi se amesteca bine.
Se lasa coastele de porc la marinat timp de 24 de ore, la rece; apoi se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute. Coastele de porc se servesc cu salata de ceapa murata (preparata din ceapa rosie, fiarta in otet cu sare si suc de lamaie) si chipsuri de cartofi (felii subtiri de cartofi cu sos tabasco si sare, prajiti in ulei).

Secretele bucatarului
Nu se adauga prea multa boia in sosul marinat deoarece amaraste coastele.