Miercuri, 21 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Dovleac copt, cu miere (reteta razaseasca)

Dovleac copt, cu miere (reteta razaseasca)

Email Imprimare

Despre bucatele din Tansa, sat de razesi din buza Iesilor, mi-a vorbit mai demult pictorita naiva Catinca Popescu, veche si buna prietena din Bacaul tutelar al amintirilor mele de tinerete. Retete simple, dar cu gust de poveste! Pictorita a satului natal, cu lanurile lui de floarea-soarelui si stupinele raspandite pe coaste de deal, imi povestea despre bucatele din casa parintilor, agricultori si apicultori, pentru care aurul mierii era adevarata avere. Nu-i de mirare, deci, ca-n iernile bogate-n zapezi, gateau batranii ei... dovleac copt cu miere.

Ai trebuinta de: 800 g dovleac (zis si placintar), 100 g zahar, 100 g miere, facultativ: zeama de la o lamaie.
Cum se procedeaza: Dovleacul se curata de coaja si de samburi, se taie in cuburi, se tavaleste prin zahar tos si se asaza intr-o tava care se da la cuptor, la foc moderat, pana incepe sa se rumeneasca. Se scoate, se asaza pe un platou si se toarna deasupra miere, inainte de a se aduce la masa. Cine doreste, inainte de a turna mierea, poate stropi dovleacul cu zeama unei lamai.
Reteta din Tansa, judetul Iasi, aflata de la pictorita naiva Catinca Popescu, publicata in volumul "Retete alese pentru Post si Craciun" de Simona Lazar, Editura Jurnalul, 2010.

Sursa: Antena Satelor
(Simona Lazar, Antena Satelor)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.