Chec cu miere de albine si lamaie

Imprimare

Cei dragi pot avea oricand la dispozitie un desert gustos si foarte simplu de preparat. Checul cu miere de albine si lamaie poate fi preparat in orice sezon din ingrediente pe care le ai tot timpul in bucatarie si este, pur si simplu, delicios!
Ingrediente: 100 g zahar, 1/4 miere de albine (noi va recomandam cu drag mierea Apidava), 100 g unt, 3 oua mari, 100 g nuci macinate, 1 pliculet zahar vanilat, o lingurita cu varf de praf de copt, lamaie, 200 g faina.

Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri, untul si mierea de albine se topesc la bain-marie, faina se amesteca cu nuca, praful de copt si lamaia.
Se bat albusurile spuma tare, se presara zaharul tos si se amesteca din nou spuma tare, se adauga galbenusurile, zaharul vanilat, untul si mierea putin caldute si se amesteca de 4-5 ori prin rasturnare apoi se pune faina si iar se amesteca de 9-10 ori cu telul tot prin rasturnare. Se asaza in forme de cozonac, unse cu margarina, si se dau la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.
Nu se deschide cuptorul in primele 20 de minute dupa ce au fost puse tavile.