Inghetata cu fructe de padure

Imprimare

In plina vara, fructele de sezon ne fac cu ochiul la tot pasul. De la caisele care parca au furat din stralucirea soarelui, la rumenele nectarine, cirese si visine, toate ne seduc prin culoare si aroma. Dar sa nu uitam de fructele de padure, atat de bogate in vitamine, o adevarata infuzie de sanatate. Si ce poate fi oare mai racoritor in arsita verii decat o combinatie care nu da niciodata gres: inghetata cu fructe de padure? Puteti incerca sa va rasfatati cu o inghetata de zmeura, foarte usor de preparat. Aveti nevoie de aproximativ 400 g de zmeura, din care puteti pune deoparte o cantitate mica pentru ornare. Amestecati piureul de zmeura obtinut prin pasarea fructelor cu 100 g de zahar pudra si continutul unui plic de zahar vanilat si adaugati apoi aproximativ 400 g de frisca batuta, continuand sa amestecati pana la omogenizarea compozitiei.
Nu va ramane decat sa puneti inghetata in congelator, pentru minimum 3 ore. Pentru ornare, va puteti exersa creativitatea folosind cateva frunze de menta sau puteti conferi inghetatei un gust deosebit adaugand un strop de sirop de zmeura Europlant.
La fel de delicioasa este si inghetata de iaurt cu afine. Dupa ce au fost spalate, cele 300 g de afine necesare se paseaza si se amesteca cu zaharul vanilat, apoi se pun la rece. In acest timp, amestecati 250 g de zahar sau miere cu aproximativ 500 g de iaurt sau smantana, pana cand compozitia se omogenizeaza. Adaugati 400 g de frisca batuta si piureul de afine si omogenizati intreaga compozitie cu mixerul. In momentul servirii, dupa cel putin 3 ore de stat la rece, inghetata se poate decora cu afine sau se poate asezona cu sirop natural de afine.
Incercati-le si dumneavoastra! Merita !

www.evakuator-servis.com/
www.galid.com