Reteta ardeleneasca: tochitura ardeleneasca

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta ardeleneasca: tochitura ardeleneasca. Reteta  a fost primita de la Castelul Printul Vanator si Dracula, Turda, judetul Cluj (Ardeal) si a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, tochitura ardeleneasca, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 230 g ceafa de porc, 150 g ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, usturoi, 140 g faina de malai, ou, 50 g branza de burduf.
Modul de preparare: Ceafa de porc se condimenteaza cu sare si piper, se taie bucatele, se caleste bine in uleiul incins pana cand scade, se adauga la final usturoi, boia si se da de-o parte.
Se face o mamaliguta buna, care se asaza pe un platou, peste ea se pun doua felii din branza de burduf, la mijloc un ochi facut la tigaie si alaturi carnea cu putina grasime lasata prin prajire.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie  – decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.


www.europosud.ua/
http://www.europosud.ua/