Reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor. Reteta olteneasca Mancarea Pandurilor a fost oferita si preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Mancarea Pandurilor, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 80 g carnati oltenesti, 80 g carnati de porc, 70 g toba, 100 g muschi tiganesc, 150 g pulpa de porc, 200 g ceapa, 100 ml ulei, 3 linguri bulion, 100 ml supa de oase, 100 ml vin, 10 g patrunjel, sare, piper, dupa gust.
Modul de preparare: Pulpa de porc, carnatii, muschiul tiganesc si toba se taie in cuburi mari si se calesc in ulei. La inceput, pulpa si apoi restul ingredientelor.
In uleiul ramas se prajeste ceapa, apoi se toarna bulionul si se stinge cu supa de oase. Se adauga astfel in sosul obtinut carnea si vinul si se condimenteaza dupa gust. Cand e aproape gata, se presara deasupra patrunjelul tocat marunt.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie  – decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://europosud.ua/
www.europosud.ua/