Reteta olteneasca: Mancare de castraveti murati

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta olteneasca: Mancare de castraveti murati. Reteta Mancare de castraveti murati a fost oferita si preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Mancare de castraveti murati, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 1 kg castraveti murati (in saramura), 1 kg carne (de porc, manzat, miel), 3 cepe, 1 pahar de bulion de rosii ingrosat cu faina, 2 linguri ulei, cimbru uscat, marar, piper.
Modul de preparare: Se toaca ceapa pestisori si se pune la calit in ulei. Cand s-a inmuiat, se adauga carnea, iar cand aceasta a prins coaja, se stinge cu apa calda si se lasa sa fiarba o jumatate de ora.
Castravetii se taie bucatele, se spala bine (sa nu fie prea sarati) si se pun in mancare, cu piper si cimbru. Dupa ce se inmoaie, se toarna bulionul ingrosat cu faina si se mai lasa pe foc inca jumatate de ora. La sfarsit, se presara mararul tocat.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.


http://www.europosud.ua/
www.europosud.ua/