Reteta traditionala: parjoale moldovenesti

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta traditionala: parjoale moldovenesti. Reteta traditionala: parjoale moldovenesti a fost primita de la Pensiunea Octogon, localitatea Dumbrava Rosie, judetul Neamt (Moldova) si preparata de Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, parjoale moldovenesti, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 500 g carne macra de vita si porc, 150 g paine alba, 50 g faina sau gris, 2 oua, 100 g morcov, 50 g ceapa, ulei pentru prajit, 2 catei de usturoi, patrunjel, marar, sare.
Mod de preparare: Carnea se spala, se taie bucati mai mici si se trece prin masina de tocat, apoi se toaca tot la masina si ceapa, morcovul, usturoiul, painea, verdeata. Se amesteca totul intr-un castron si se leaga cu ouale batute bine, apoi li se da gust cu sare si piper.
Compozitia se modeleaza in maini, in forma ovala alungita, apoi parjoalele se dau prin faina sau gris si se prajesc in ulei incins.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://www.europosud.ua/
http://www.europosud.ua/