Placinta de branza fiarta in lapte

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta: Placinta de branza fiarta in lapte. Reteta: Placinta de branza fiarta in lapte a fost oferita si preparata de Mariana Robescu, autor si proprietar al blogului culinar Retetele Marianei. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Placinta de branza fiarta in lapte, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!


Pentru foile de placinta
Ingrediente: 500 g faina alba pentru paine sau faina pentru produse de patiserie si cozonac, 1 pahar apa calduta, 4 linguri ulei, 1 lingura otet, 1 lingurita sare.
Mod de preparare al foilor de placinta: Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, se pune uleiul, apa calduta, otetul si sarea. Se amesteca cu lingura, incorporand treptat din faina, dupa care se framanta aluatul cu mana. Se acopera si se lasa la loc cald circa 15 minute. Se imparte aluatul in mai multe bucati, care se intind in foi subtiri si se folosesc la pregatirea placintei.

Pentru placinta cu branza fiarta in lapte
Ingrediente: 12 foi de placinta (proaspat pregatite sau congelate), 1 kg telemea de vaca, 1 l lapte, 5 oua, 3 linguri smantana, unt sau Ulei pentru uns tava.
Mod de preparare a placintei: Se rade branza intr-un lighenas si se adauga ouale si smantana. Se omogenizeaza bine. Se pot folosi mai multe resturi de branza.
Se unge tava cu unt sau cu Ulei, se asaza 4 foi de placinta si se adauga jumatate din branza. Se intinde bine. Se asaza alte 4 foi si se intinde restul de branza. La final se pun alte 4 foi si se toarna litrul de lapte deasupra.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru o ora si jumatate la foc mic.
Se scoate tava si se acopera cu un prosop curat de bucatarie un sfert de ora. Se serveste calda. Se pune si putina smantana deasupra. Este buna si rece.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://www.europosud.ua/
www.europosud.ua/