Reteta traditionala din Crisana: Boi pe moare

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta traditionala din Crisana: Boi pe moare. Reteta Boi pe moare a fost primita de la Pensiunea La Bade Ioane, comuna Bata, judetul Arad (Crisana) si preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Boi pe moare, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: Faina de malai, zeama de varza (moare), ulei.
Mod de preparare: Se fierbe zeama de varza (moare).
Din malai se face o mamaliga tare, care sa poata fi taiata cu ata, si se formeaza din ea niste galuste (bulgarasi), care se fierb in zeama de varza timp de 1-2 minute.
Apoi se scot, se scurg si se ung cu ulei, dupa care se pun in farfurie si se toarna zeama de varza peste ei pentru a fi mancati.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.


www.europosud.ua/
http://europosud.ua/