Reteta traditionala din Maramures: Piroste

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Maramures: Piroste. Reteta traditionala Piroste a fost oferita si preparata de Complex Lostrita, din Blidari, Maramures, in cadrul programului de educatie culinara Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Piroste, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 500 g faina alba, 1 lingurita de sare, ½ cana de apa, 200 g branza de burduf, 1 ceapa, 100 g slanina.
Mod de preparare: Intr-un bol se toarna faina, se adauga apa si sare, iar apoi se amesteca si se framanta compozitia pana se obtine o coca groasa.
Aluatul obtinut se imparte in 4 bucati egale, iar fiecare bucata se intinde pana se obtine o foaie subtire. Foaia astfel obtinuta se imparte in 4 bucati, iar pe fiecare bucata de aluat se adauga cate o lingurita de branza; apoi se impaturesc bucatile de aluat, iar marginile se incrusteaza. Se pun la fiert in apa cu sare.
Separat se pune slanina la calit intr-o tigaie cu ulei, dupa care se adauga ceapa taiata marunt si se lasa pe foc pana devine aurie.
Dupa ce s-au fiert pirostele, se adauga peste acestea slanina calita si ceapa, iar la sfarsit se razuieste cascaval deasupra.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie - decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.


euro-house.com.ua/
http://www.europosud.ua/