Reteta traditionala din Maramures: Cocurei

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Maramures: Cocurei. Reteta traditionala Cocurei a fost oferita de Complex Lostrita, din Blidari, judetul Maramures si a fost preparata de Dan Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Cocurei, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 500 g faina de malai, 1 lingura faina alba, 1 lingura zahar, ½ lingurita sare, ½ lingurita bicarbonat, 1 cutie lapte bătut (490 ml).
Mod de preparare: Malaiul se pune intr-un bol, dupa care se adauga restul ingredientelor.
Se amesteca pana se obtine o coca groasa.
Se unge tigaia cu ulei, apoi se ia cate o lingura de compozitie si se pune la prajit.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada ianuarie - decembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.


www.dxtranse.com.ua/
europosud.ua/