Palak Paneer (Branza de vaca in sos de spanac)

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta indiana: Palak Paneer (Branza de vaca in sos de spanac). Reteta indiana Palak Paneer a fost oferita si preparata de Taj Restaurant, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Palak Paneer, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 100 ml smantana, 250 g spanac, 150 g branza de vaca, 1 lingurita menta (din India), sare (dupa gust), 50 g unt, 1 lingura chilli rosu pudra, 5 linguri ulei, 1 rosie, 1 ceapa, 1 capatana de usturoi, 1 lingurita ghimbir, ½ lingurita cunin seminte.
Mod de preparare: Se pune spanacul la fiert. Ceapa si rosia se toaca marunt, iar ghimbirul se taie in felii subtiri.
Intr-o tigaie cu ulei se pun la calit usturoiul tocat marunt, ceapa si semintele cunin, timp de 5-8 minute.
Se adauga rosia tocata marunt si se lasa pe foc pana capata o consistenta moale. Apoi, se adauga restul ingredientelor, cu exceptia spanacului si a branzei, si se lasa pe foc timp de 5-10 minute.
Dupa acest interval de timp, branza si spanacul se adauga peste compozitie si se lasa in continuare pe foc timp de inca alte 10 minute.
La sfarsit se adauga smantana.
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://dxtranse.com.ua
www.europosud.ua/