Reteta veche din Ardeal: Coaca

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Ardeal: Coaca. Reteta din Ardeal Coaca provine din satul Lazesti, comuna Vadul Motilor (judetul Alba) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Coaca, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente: 1 ou, faina cat cuprinde, un praf de sare.
Mod de preparare: Se pregateste un aluat de taitei (oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine). Apoi se intinde o foaie subtire, se ruleaza si se taie marginile.
Se desface aluatul si se taie bucati de diferite dimensiuni, care se coc pe plita (sau in cuptor).
In trecut era un produs pe care gospodinele il faceau pentru copii atunci cand pregateau taiteii de casa. In prezent poate fi folosit cu succes in loc de gustari sau snacks-uri facute in casa, fiind un produs sanatos, fara grasimi.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul de morarit Gold Maya si brandul de condimente Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - decembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

www.dxtranse.com.ua/
http://europosud.ua/