Muschi de vita cu sos de trufe si cartofi cu rozmarin

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta italiana Muschi de vita cu sos de trufe si cartofi cu rozmarin. Reteta italiana Muschi de vita cu sos de trufe si cartofi cu rozmarin a fost oferita si preparata de Restaurant Il Corso, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Muschi de vita cu sos de trufe si cartofi cu rozmarin, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente: 200 g muschi de vita, 50 ml ulei de masline, 50 g crema de trufe, 50 g unt, 60 ml smantana, 20 ml coniac, 200 g cartofi, 10 g rozmarin.
Mod de preparare: Uleiul se pune la incins intr-o tigaie. Se adauga muschiul de vita si se gateste pe toate partile timp de 10 minute.
Dupa acest interval de timp se adauga crema de trufe, smantana, sarea si piperul. Dupa 2-3 minute se flambeaza cu coniacul. La sfarsit se adauga 20 g de unt si se amesteca pana se omogenizeaza.
Intr-o alta tigaie se pun untul ramas, cartofii taiati rondele si rozmarinul si se lasa la sotat pana capata o culoare aramie.
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

www.dxtranse.com.ua/
http://www.europosud.ua/