Reteta mexicana: Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta mexicana, Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado. Reteta mexicana Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado a fost oferita si preparata de Restaurant El Torito, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente: 10 creveti pe frigarui la gratar, marinati in prealabil, 2 avocado, 2-3 cani varza alba tocata marunt, 1-2 jalapenos, taiat cubulete, 1 ceapa rosie, 1-2 lime, sare si piper.
Ingrediente pentru sos: 1 lingurita pasta achiote, 300 ml suc de portocale.
Mod de preparare: Crevetii nedecorticati se tin la marinat in sosul de achiote si suc de portocale, minimum 1 ora, la rece.
Cat timp acestia stau la marinat, se toaca un sfert de varza alba ca pentru o salata normala si se adauga peste pasta rezultata din 2 fructe de avocado, impreuna cu ardeiul jalapenos si ceapa rosie. Se asezoneaza cu sare si piper.
Crevetii se scot din marinata, se cresteaza pe spate cu o taietura fina a carapacei, cat tine codita, se moneaza pe o frigaruie de bambus si se asaza pe gratar.
Se servesc cu salata de avocado si cu un sos de chipotle cu maioneza!
Secretul bucatarului: Timpul de preparare a crevetilor este relativ mic, aproximativ 7 minute pana cand isi schimba culoarea si devin roz; cand sunt gatiti termic excesiv, se intaresc!
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

www.design-workshop.com.ua/
www.europosud.ua