Creveti si calamari cu legume

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta chinezeasca Creveti si calamari cu legume. Reteta chinezeasca Creveti si calamari cu legume a fost oferita si preparata de restaurantul Nan Jing, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Creveti si calamari cu legume, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente: 4 bucati creveti, 2 bucati calamar, 50 g broccoli, 50 g morcovi, 50 g conopida, 2 bucati urechi de lemn, 3 bucati ciuperci aromate, ¼ ardei, sare, zahar, amestec de condimente dupa gust, 2 linguri vin de orez, ½ lingurita ghimbir tocat, ulei, supa de legume, usturoi, amidon.
Mod de preparare: Intr-un woc se pune apa, iar cand aceasta da in clocot, se adauga calamarul, crevetii si restul ingredientelor si se lasa pe foc, dupa care se pun la scurs.
Intr-un alt woc se adauga cateva picaturi de ulei, se pune la calit ghimbirul tocat marunt, usturoiul si se toarna otetul de orez. Se adauga supa de legume si se leaga cu amidon.
La sfarsit se pun zaharul, sarea, piperul si alte amestecuri condimente (Vegeta).
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://www.design-workshop.com.ua/
altris-it.com