Banana in caramel

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta chinezeasca, Banana in caramel. Reteta chinezeasca Banana in caramel a fost oferita si preparata de restaurantul Nan Jing, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Banana in caramel, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 1 banana, 4 linguri faina, 1 varf de lingurita sare, zahar, 2 cani ulei, coniac superior.
Mod de preparare: Uleiul se pune la incins in woc. Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu apa si se adauga sarea.
Banana curatata si taiata in bucati se trece prin faina si se pune la prajit in uleiul incins.
Intr-un alt woc se adauga zaharul si putina apa. Se lasa pe foc pana cand apa incepe sa fiarba si sa scada.
Cand zaharul incepe sa se caramelizeze, se pun bucatile de banana prajite si se amesteca pentru ca acestea sa fie acoperite uniform.
Se servesc intr-o farfurie unsa cu ulei, iar pentru aroma se stropesc cu coniac.
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

crimea-house.com.ua/
altris-it.com/