Reteta chinezeasca: Rata Peking

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta chinezeasca, Rata Peking. Reteta chinezeasca Rata Peking a fost oferita si preparata de restaurantul Nan Jing, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Rata Peking, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 1 rata, glucoza, foi de aluat din faina de grau sau din faina de orez, castravete verde, ceapa, sos Peking.
Mod de preparare: Rata curatata se suspenda in carlige de inox la curent de aer cateva minute. Se sufla aer sub presiune subcutanata pentru a se desprinde pielea si grasimea de carne.
Se lasa  la scurs si la zvantat, la frigider, timp de 6 ore. Se unge cu glucoza si se usuca din nou la jet de aer, intre 2 si 3 ore.
Dupa acest interval de timp, se suspenda in carligele de inox si se pune in cuptorul incalzit la 200 de grade, timp de 45 de minute, pentru a se elimina surplusul de grasime. Rata este suficient gatita in momentul in care capata o culoare brun inchis.
Ceapa se taie julien, iar castravetii se feliaza subtire.
Foiile de aluat se ung cu sosul Peking, peste care se adauga cateva fasii de ceapa, castavete si cateva felii de carne de rata, iar la sfarsit se ruleaza.
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

www.chimtorg.com.ua/
altris-it.com/