Reteta tiroleza: Muschiulet de vitel cu pastel de legume

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta tiroleza Muschiulet de vitel cu pastel de legume. Reteta tiroleza Muschiulet de vitel cu pastel de legume a fost oferita si preparata de restaurantul Tirol Sinaia, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Muschiulet de vitel cu pastel de legume, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: muschiulet de vitel, dovlecel Zuchini, praz, telina, morcov, fasole galbena, o crenguta de rozmarin verde, ulei de masline, sos de soia, sare, piper alb, zeama de lamaie.
Mod de preparare: Muschiuletul de vitel se taie in patru bucati egale, care se pun intr-o tigaie incinsa cu ulei si se prajeste pe ambele parti.
Se opreste focul si se adauga un amestec din ulei de masline, sos de soia, zeama de lamaie, sare si piper alb. Carnea se va lasa la macerat pana la servire in acest sos.
Legumele se pun la fiert in ordinea urmatoare: mai intai telina si morcovul, apoi, dupa cateva minute, se adauga dovlecelul Zuchini, prazul, rozmarinul si fasolea taiata fideluta. Legumele se fierb pana se patrund, dar raman tari.
Mod de servire: Dupa ce legumele s-au patruns, se scurg bine de apa si se aranjeaza pe un platou.
Muschiuletul si sosul se vor pune din nou pe foc pana ce scade sosul si se vor adauga peste legume.
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://www.chimtorg.com.ua/
http://yarema.ua