Ciolan de porc cu galuste de cartofi

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta tiroleza Ciolan de porc cu galuste de cartofi. Reteta Ciolan de porc cu galuste de cartofi a fost oferita si preparata de restaurantul Tirol Sinaia, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Ciolan de porc cu galuste de cartofi, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente pentru ciolan si sos: ciolan de porc cu os, chimen, vin rosu, zahar brun.
Ingrediente pentru galuste de cartofi: cartofi, ou, faina, piper alb, crutoane de paine.
Mod de preparare: Ciolanul se pune la cuptor, pe aburi, la o temperatura medie, pana se patrunde. Apoi se mareste temperatura cuptorului pana cand ciolanul se rumeneste foarte bine.
Intre timp se prepara galustele in felul urmator: cartofii fierti se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu ou, faina, sare si piper alb. Se adauga cateva crutoane de paine, se modeleaza chiftelele si se introduc in apa clocotita. Se fierb cateva minute pana ce galustele ies la suprafata.
Apoi, zaharul brun, chimenul si vinul rosu vor fi folosite pentru a prepara un sos in care se vor pune galustele.
Mod de servire: Ciolanul de porc se serveste pe platou alaturi de galustele de cartofi scaldate in sos.
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

bestcool.com.ua/
www.yarema.ua