Reteta japoneza: Fish & Shrimp

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta japoneza, Fish & Shrimp. Reteta japoneza Fish & Shrimp a fost oferita si preparata de restaurantul Sushiko, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Fish & Shrimp, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Fish & Shrimp este o combinatie de creveti, somon si legume trase la tigaie.
Ingrediente pentru 3 creveti tempura: 3 creveti proaspeti, faina, 1 galbenus de ou, ulei pentru prajit, sare, piper, apa.
Ingrediente Fish & shrimp: creveti tempura, somon, ulei, sos dulce-acrisor, taitei de orez pentru servire, coriandru.
Mod de preparare creveti cu tempura: Se spala crevetii bine si se curata.
Se pregateste un amestec din condimente asiatice tempura, putina faina, 1 galbenus de ou, putina apa, sare si piper dupa gust. Textura amestecului trebuie sa fie usoara, ca aluatul de clatite.
Fiecare crevete se trece prin amestec si se prajeste in baie de ulei, intr-o cratita cu interior ceramic.
Mod de preparare Fish & Shrimp: Crevetii tempura si somonul se trag in tigaia cu interior ceramic, cu putin ulei, apoi se adauga legumele si se tin pe foc pana se calesc. Apoi se adauga putin sos dulce acrisor pentru aromatizare.
Mod de servire: Se asaza pe farfurie alaturi de taitei de orez si coriandru.
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si DeKassa, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

avtokum.com/
utis.org.ua/