Reteta bucovineana: Chiftele de legume cu ciuperci

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta bucovineana, Chiftele de legume cu ciuperci. Reteta Chiftele de legume cu ciuperci era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Chiftele de legume cu ciuperci, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente: 500 g cartofi, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, 200 g ciuperci, 2 oua, 50 g branza, 1 cana untura sau ulei, 2 linguri faina, sare, piper.
Mod de preparare: Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel si telina se curata, se spala si se fierb, intregi, in apa clocotita cu sare.
Cand sunt gata, se scot, se lasa la racit, dupa care se dau prin masina de tocat. Ciupercile se curata, se spala, se taie in felii si se prajesc in untura sau ulei, se scurg si se dau si ele prin masina de tocat, dupa care se amesteca, intr-un castron cu legumele, ouale, faina, branza, sare si piper dupa gust.
Se modeleaza chiftelutele.
Se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Gold Maya si Heinner, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.