Reteta germana: Coasta de porc fripta la gratar

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta germana Coasta de porc fripta la gratar a fost oferita şi preparata de Bierhaus67. Reteta germana Coasta de porc fripta la gratar a fost oferita şi preparata de Beraria Bierhaus67, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Coasta de porc fripta la gratar, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 2 coaste de porc. Pentru marinata: vin rosu, ulei, sare, usturoi, maghiran, salvie, ierburi provensale (oregano, cimbru, busuioc, salvie, levantica, rozmarin).
Mod de preparare: Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei, in felul urmator: Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurite de ulei si cativa catei de usturoi tocati. Apoi se adauga condimentele (maghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Se completeaza cu sare si piper si se amesteca bine.
Se lasa coastele de porc la marinat timp de 24 ore, la rece; apoi se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute. Coastele de porc se servesc cu sos barbecue.
Secretul bucatarului: Pentru ca sosul marinat sa patrunda bine in carne, se inteapa suprafata carnii cu o furculita. Pentru un plus de aroma, condimentele se taie cat mai marunt.
Carnea se intoarce periodic in sosul marinat, pentru a se patrunde uniform. Vinul din marinata poate fi inlocuit cu bere pentru a fragezi carnea de porc.
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si DeKassa, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.