Zeama moldoveneasca

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Moldova de peste Prut: Zeama moldoveneasca. Reteta veche Zeama moldoveneasca este folosita in satele din Moldova de peste Prut. Reteta a fost preparata la Crama Moldovita, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Zeama moldoveneasca, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: ceapa alba, morcovi, telina, pastarnac, leustean, patrunjel, bors.
Ingrediente pentru taitei de casa: faina, 1-2 oua, sare.
Mod de preparare taitei: Se pun ouale intr-un castron, se adauga faina si putina sare. Se amesteca faina cu ouale, apoi se framanta aluatul pana ce se incorporeaza toata faina. Se intinde aluatul pe masa si se taie fasii subtiri.
Mod de preparare zeama moldoveneasca: Se curata legumele si se taie fasii inguste (de dimensiunea taiteilor). Se pun la fiert legumele taiate si se fierb 25 de minute. Apoi se adauga taiteii si verdeata.
La final, zeama moldoveneasca se poate acri cu suc de lamaie sau bors moldovenesc.
Se serveste cu smantana si ardei iute.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Gold Maya si Heinner, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.