Reteta moldoveneasca: Pui Tapaka

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Moldova: Pui Tapaka. Reteta veche Pui Tapaka este folosita in satele din Moldova de peste Prut. Reteta a fost preparata la Crama Moldovita, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Pui Tapaka, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: jumatate de pui, ceapa, usturoi, ulei, vin, sare, piper, coriandru, boia, malai.
Mod de preparare: Se face un sos marinat din ulei, vin, piper, sare, coriandru, usturoi, boia si se lasa carnea la marinat timp de 24 de ore. Apoi se frige carnea pe gratar timp de 25 de minute.
Secretul bucatarului: La prepararea retetei acasa, se poate prepara folosind, in loc de gratar, o tigaie mai mare, in care sa incapa jumatate de pui.
Dupa ce se asaza puiul in tigaie cu putin ulei, se aplatizeaza punand peste el un suport de lemn cu o greutate deasupra.
Mod de servire: Se serveste cu legume la gratar, mujdei de usturoi si mamaliguta din malai.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Gold Maya si Heinner, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.