Reteta moldoveneasca: Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Moldova: Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi. Reteta moldoveneasca Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi este folosita in satele din Moldova de peste Prut. Reteta a fost preparata la Crama Moldovita, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 1 cotlet de porc, ciuperci, ceapa, ulei, smantana dulce, malai, piper, sare.
Mod de preparare cotlet: Cotletul se frige pe gratar timp de 20 de minute.
Mod de preparare sos: Se calesc ceapa si ciupercile in ulei. Se adauga smantana dulce. Se pune piper si sare dupa gust.
Se serveste alaturi de cartofi cu rozmarin si mamaliguta din malai.
Secretul bucatarului: La prepararea retetei acasa, reteta se poate prepara folosind, in loc de gratar, o tigaie si putin ulei.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Gold Maya si Heinner, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.