Reteta olteneasca: Polonice oltenesti

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta olteneasca: Polonice oltenesti. Reteta a fost preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti!. Este un tip de reteta de gustare rece, cu carnati, oua si cascaval, folosita in special in perioada sarbatorilor de iarna, dupa ce se prepara carnatii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Polonice oltenesti, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 1 ceapa rosie mare; 2 oua; 250 g de cascaval; 350 g de carnati; malai Gold Maya; 1/2 ardei gras rosu; 1 legatura de patrunjel verde.
Mod de preparare: Ouale se fierb si se dau prin razatoarea mica. Cascavalul se da si el prin razatoare, apoi se amesteca cu ouale si se framanta ca o pasta. Carnatii se prajesc in untura sau ulei, apoi se taie pe mijloc si se scoate carnea din ei. Pasta de ou si cascaval se modeleaza sub forma unor bilute, in mijlocul carora se pune putina carne. Bilutele se tavalesc printr-o tocatura de verdeata si ardei rosu, apoi se pun la rece.
Mod de servire: Se servesc in polonice de ceapa rosie cu mamaliguta din malai Gold Maya.
Campania Descopera traditiile culinare romanesti! este a doua editie a programului de educatie culinara derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner, in perioada ianuarie – decembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.