Reteta romaneasca: Scaricica afumata in sos de bere neagra

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta romaneasca Scaricica afumata in sos de bere neagra. Reteta a fost preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr. 1, Bucuresti. In luna decembrie, programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii promoveaza bucataria romaneasca.

Ingrediente: coaste afumate, bere neagra, malai Arpis, vin rosu, miere, amestec de condimente de porc, boia dulce, pasta de ardei Ferma noastra, usturoi, piper boabe, foi de dafin
Mod de preparare: Se face o compozitie din bere neagra, vin, pasta de ardei Ferma noastra, miere si condimente, intr-o cratita Dekassa (cu interior ceramic). Se adauga scaricica afumata, se acopera cratita cu un capac si se pune pe foc. Se lasa la fiert timp de 1 ora si jumatate, pana ce carnea se fragezeste si se desprinde usor de pe os. Se serveste cu mamaliguta din malai Arpis.
Despre bucataria romaneasca: Bucataria romaneasca este denumirea pe care o poarta rezultatul sintetizarii gusturilor si obiceiurilor gastronomice specifice poporului roman. Ea este diversa si cuprinde atat bucate de zi cu zi, cat si preparate speciale de sarbatoare, fiind la nivelul celorlalte bucătării ale lumii. Totodata, bucataria romaneasca inglobeaza numeroase bucate de praznic randuite in functie de anotimpul si sarbatoarea pomenita. Bucatele romanesti sunt alcatuite atat din legume, cereale, uleiuri vegetale, lapte, produse lactate, cat si din carne si produse din carne. Un loc aparte in bucataria romaneasca il au dulciurile, placintele si dulceturile.
Programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In decembrie, programul promoveaza bucataria romaneasca, iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.