Reteta romaneasca: Placinta cu dovleac

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta romaneasca Placinta cu dovelac. Reteta a fost preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei, nr. 1, Bucuresti. In luna decembrie, programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii a promovat bucataria romaneasca.

Ingrediente aluat: faina alba Arpis 000, un pachet de margarina sau unt, bicarbonat, 2 oua
Ingrediente umplutura: un dovleac mediu sau dulceata de dovleac Ferma noastra, zahar
Mod de preparare: Intr-un castron de inox Dekassa se bat ouale, apoi se adauga margarina topita sau untul topit si se amesteca bine, adaugandu-se bicarbonat. Se pune faina Arpis si se framanta pana se incorporeaza formandu-se un aluat potrivit de tare.
Se imparte coca in doua bucati egale care se intind cu sucitorul sub forma unor foi de placinta.
Umplutura poate fi preparata din dulceata de dovleac Ferma noastra sau din dovleac ras, amestecat cu zahar.
Se aseaza prima foaie de placinta intr-o tava Dekassa, se adauga umplutura si se inveleste cu cea de-a doua foaie de aluat. Se pune la cuptor pentru 20 de minute.
Despre bucataria romaneasca: Bucataria romaneasca este denumirea pe care o poarta rezultatul sintetizarii gusturilor si obiceiurilor gastronomice specifice poporului roman. Ea este diversa si cuprinde atat bucate de zi cu zi, cat si preparate speciale de sarbatoare, fiind la nivelul celorlalte bucătării ale lumii. Totodata, bucataria romaneasca inglobeaza numeroase bucate de praznic randuite in functie de anotimpul si sarbatoarea pomenita. Bucatele romanesti sunt alcatuite atat din legume, cereale, uleiuri vegetale, lapte, produse lactate, cat si din carne si produse din carne. Un loc aparte in bucataria romaneasca il au dulciurile, placintele si dulceturile.
Programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu Arpis, DeKassa si Ferma noastra. In luna decembrie, programul a promovat bucataria romaneasca, iar restaurantul partener al proiectului a fost Celebration Garden. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.