Tocana munteneasca

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata reteta Tocana munteneasca. Reteta este folosita in Muntenia si a fost preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Tocana munteneasca, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 3-4 cartofi, 500 g carne de porc, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 100 g ciuperci, 2 cepe mari, sare si piper dupa gust, untura Ferma noastra, malai Gold Maya
Mod de preparare: Carnea se taie cubulete, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se rumeneste in 3-4 linguri de untura Ferma noastra.
Se taie legumele folosind robotul de bucatarie Heinner: morcovii se taie cubulete, iar ardeii - in felii (Julienne); ceapa se toaca marunt, ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Se adauga legumele peste carne si se tin la foc mediu timp de 5-7 minute, pana se inmoaie putin. Apoi se acopera cu apa si se lasa pe foc pana sunt aproape fierte legumele. 
Se adauga cartofii taiati cubulete si se acopera cu capac. Se fierbe totul pana se inmoaie cartofii si sosul scade. Se condimenteaza dupa gust.
Mod de servire: Se serveste cu patrunjel verde tocat si mamaliguta din malai Gold Maya.
Campania Descopera traditiile culinare romanesti este a doua editie a programului de educatie culinara derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandurile Gold Maya si Heinner, in perioada 8 ianuarie 2014 – 15 ianuarie 2015. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.