Reteta italiana: Tagliatelle con vitelo

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta italiana Tagliatelle con vitelo. Reteta a fost oferita si preparata de Bellini Tineretului si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific italian din Bulevardul Gheorghe Sincai, nr. 2-4, Sector 4, Bucuresti. In luna februarie este promovata bucataria italiana, iar restaurantul partener al proiectului este Bellini Tineretului.

Ingrediente: tagliatelle, muschi de vita, sos de rosii, usturoi, busuioc, ceapa rosie, ardei gras, chilli, parmezan, smantana, sare, piper
Mod de preparare: Se taie legumele felii. Muschiul de vita se taie bucati de marimea unui deget si se pune la prajit in unt, impreuna cu usturoiul. Se lasa la prajit 5 minute, amestecand permanent. Se stinge cu smantana si sos de rosii, apoi se adauga legumele taiate si busuiocul.
Intre timp, se fierb separat tagliatellele in apa cu sare, apoi se scot din apa si se scurg bine. Se adauga in tigaie amestecandu-se bine cu sosul si se condimenteaza cu sare, piper si chili.
Se serveste cu felii de parmezan.

Programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii  a fost initiat in ianuarie 2014 de agentia Russenart Comunications si se afla la a doua editie, care se deruleaza in perioada februarie – decembrie 2015. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.
Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu,  blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.