Parjoale de cartofi

Imprimare

Astazi este Miercurea Stramba, zi in care sunt pedepsiti toti cei care muncesc la camp. Ei sunt pociti, adica li se stramba gura si nu mai pot reveni la infatisarea normala decat daca in anul urmator va tine aceasta miercure cum se cuvine. Fiindca-i zi importanta in desfasurarea postului cel mare al Pastilor, va propunem o reteta calugareasca, aflata la Manastirea Dintr-un Lemn din judetul Valcea.

Aveti trebuinta de: un castron de cartofi fierti, 2-3 morcovi, o ceapa, o radacina de patrunjel, 2-3 catei de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde, sare, untdelemn.
Cum se procedeaza: La un castron de cartofi fierti, zdrobiti, se pune o mana de morcov ras, o mana de zarzavat (ceapa, patrunjel) tocat foarte marunt si se prajesc impreuna. Se adauga usturoiul (reteta iese mai gustoasa cu usturoi verde) si se rotunjeste compozitia cu faina. Stim ca nu o sa se mai desfaca la prajit atunci cand nu se mai ia de pe mana. Se modeleaza parjolutele si se prajesc in tuci, in untdelemn incins.

Reteta aflata la Manastirea Dintr-un Lemn din judetul Valcea si publicata in volumul Retete alese pentru Post si Craciun de Simona Lazar, Editura Jurnalul, 2010.
Sursa: antenasatelor.ro
(Simona Lazar, Antena Satelor)