Reteta italiana: Filetto con fegatini

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta italiana Filetto con fegatini. Reteta a fost oferita si preparata de Bellini Tineretului si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific italian din Bulevardul Gheorghe Sincai, nr. 2-4, Sector 4, Bucuresti. In luna februarie a fost promovata bucataria italiana, iar restaurantul partener al proiectului a fost Bellini Tineretului.

Ingrediente: muschi de vita, Aceto Balsamico, sos Worcester, unt, supa concentrata de vita (stock), ficatei de pui, zahar brun
Mod de preparare: Se presara cu zahar brun muschiul de vita si se prajeste pe gratar.
Intre timp, se prajesc ficateii de pui in unt. Dupa ce s-au prajit bine, se adauga Aceto Balsamico, sosul Worcester si supa concentrata de vita. Muschiul prajit pe gratar se adauga peste ficatei si se acopera cu sos.

Programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii  a fost initiat in ianuarie 2014 de agentia Russenart Comunications si se afla la a doua editie, care se deruleaza in perioada februarie – decembrie 2015. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.
Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.