Budinca de spanac

Imprimare

A trecut si echinoctiul de primavara (cu eclipsa lui de soare cu tot), zilele se tot lungesc si, o data cu vremea calda, inverzesc gradinile. Sunt pline pietele de trufandale, iar spanacul e intaiul intre aceste ingrediente pline de viata si de virtuti sanatoase.

Aveti trebuinta de: un kilogram de spanac, cativa catei de usturoi, 50 g margarina, o lingura de faina, doua linguri de bulion, pesmet, sare, piper, facultativ: zeama de lamaie.
Cum se procedeaza: Se curata spanacul, se spala bine si se fierbe cu putina sare, in zeama pe care o lasa el. Se scurge (se va pastra zeama) si se toaca usor cu o lingura de lemn (nu se foloseste metal). Separat, se calesc cativa catei de usturoi in 25 g margarina, se adauga faina si bulionul si se stinge repede cu zeama ramasa de la spanac. Se adauga spanacul tocat si se amesteca usor cu lingura de lemn, pana incepe sa clocoteasca. Se condimenteaza cu sare si piper, cine vrea poate adauga si zeama de lamaie. Se tapeteaza un vas termorezistent cu margrina si pesmet, se toarna compozitia deasupra si se da la cuptor pentru o jumatate de ora. Este excelenta daca se aduce la masa calda.

Sursa: antenasatelor.ro
(Simona Lazar, Antena Satelor)