Salata de primavara, cu papadie, arpagic si tarhon

Imprimare

Salata de primavara cu laptuci! Iata o reteta aparent simpla, cunoscuta de toata lumea. Ce-am mai putea inova? Si totusi, exista solutii...
Aveti trebuinta de: o salata verde (laptuca), 250 g de branza (se poate si branza tofu, pentru cei care tin postul), patru oua tari, cateva frunze de papadie, o legatura de ridichi rosii (de luna), trei linguri cu ulei, doua linguri cu otet, sare, piper, arpagic si tarhon. Pentru decor, alegeti cateva flori proaspete de papadie (atentie, numai florile, fara codite, care contin un lapte cu gust rau).

Cum se procedeaza: Curatati si spalati salata, desprindeti foile, rupeti-le cu mana, in doua ori in trei si imprastiati-le pe un platou mai larg. Spalati frunzele de papadie si asezati-le peste salata. Adaugati branza taiata in cuburi, feliile de ou fiert si ridichile taiate in sferturi. Preparati o vinegreta din otet, ulei, arpagic si tarhon tocat, sare si piper dupa gust si stropiti cu ea salata. Decorati platoul cu flori proaspete de papadie.

Reteta culeasa de Simona Lazar din satul Prejmer, judetul Brasov.
Sursa: antenasatelor.ro
(Simona Lazar, Antena Satelor)