Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Articole Crap salbatic de Dunare gatit dupa gustul pescarilor

Crap salbatic de Dunare gatit dupa gustul pescarilor

Email Imprimare

O femeie sensibila, delicata si, totodata, cu maini puternice. Maini care stiu sa framante aluatul. Fata de la tara, cum se zice - fiind nascuta in acelasi sat cu bunica-mea dinspre tata, in Rucarul muscelean - este in acelasi timp un om respectat de o lume-ntreaga. Si cand spun lume, ma gandesc la lumea de dincolo de granitele tarii. Marele atuu al Corneliei Ghisoi este ca e priceputa in bucatarie. Dar cate femei nu sunt asa? Da, dar ea este o profesionista a gastronomiei. Si-o sa va aud intrebandu-ma ce-i cu asta, caci multe alte femei lucreaza in bucatariile restaurantelor. E-adevarat, insa ea este unica. Este unica Lady Chef a Romaniei.
De 30 de ani, de cand lucreaza ca bucatar, a strans si a creat sute, poate mii de retete. Si pentru ca nu-i place sa tina pentru ea ceea ce stie, o parte dintre ele le-a asezat intr-o carte: Retetele Corneliei. Dintre acele preparate care poarta amprenta ei am ales-o pentru domniile voastre pe aceasta:

Aveti trebuinta de: 900 g Crap de Dunare filetat, 200 g ceapa, 30 g usturoi, 200 g ardei capia copt, 400 g rosii, 250 g telina frunze si radacina, 200 g ardei gras, 150 ml vin alb, 100 ml ulei, boabe de piper, sare.
Cum se procedeaza: Se transeaza crapul in bucati potrivite, se condimenteaza, se cresteaza pe partea cu piele, iar in aceste crestaturi se introduc usturoiul si rosiile taiate marunt. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor timp de 10 minute. Ardeiul gras, ceapa, radacina de telina si ardeiul capia se calesc in uleiul ramas de la peste. Se adauga sare, piper, rosii descojite si taiate cubulete, frunze de telina taiate julienne si boabe de piper.
Intr-o tava se asaza legumele calite, iar deasupra crapul. Se stropeste cu vin si se introduce din nou la cuptor timp de 10 minute.

Reteta din volumul Retete Corneliei de Lady Chef Cornelia Ghisoi, 2010.
Sursa: Antena Satelor (Simona Lazar)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.