Burger de vita cu chifla din aluat cu ceapa si muguri de pin

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta ceheasca Burger de vita cu chifla din aluat cu ceapa si muguri de pin. Reteta a fost oferita si preparata de The Pub Universitatii si poate fi degustata zilnic la restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr. 9, Sector 1, Bucuresti. In luna mai a fost promovata bucataria ceheasca, iar restaurantul partener al proiectului in aceasta luna a fost The Pub Universitatii.

Ingrediente: carne de vita tocata, chifla din aluat cu ceapa si muguri de pin (facuta in casa), 3 cartofi, 1 ceapa, 3 ciuperci, 1 felie branza Cedar, 1 felie bacon, rosii, maioneza, mustar, ulei de masline, ienibahar, sare, piper
Mod de preparare: Carnea de vita tocata se preseaza si se modeleaza in forma rotunda, apoi se prajeste pe plita unsa cu ulei de masline, impreuna cu o felie de bacon, pana ce se rumenesc amandoua. Intre timp ciupercile se taie felii si se calesc, iar ceapa se caramelizeaza. Se presara ciupercutele calite peste carne, se pune baconul prajit peste ciupercute, apoi se adauga ceapa caramelizata si se inveleste cu o felie de branza Cedar. Se lasa totul pe plita pana ce se topeste branza. Chifla se taie in doua bucati egale. Se prajeste usor fiecare jumatate de chifla, apoi se unge cu sosuri de maioneza si mustar. Se adauga o felie de rosie si carnea preparata pe plita.
Mod de servire: Se serveste cu cartofi prajiti si salata.

Programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii  a fost initiat in ianuarie 2014 de agentia Russenart Comunications si se afla la a doua editie, care se deruleaza in perioada februarie – decembrie 2015. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.
Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.