Reteta frantuzeasca: Paté de foie gras

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta Paté de foie gras, o reteta traditionala frantuzeasca. Este o reteta delicioasa, preparata din ficat de gasca, macerat in vin si coniac. Reteta a fost oferita si preparata de de Restaurant Vaporu' si poate fi degustata zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati, nr. 2, Bucuresti (vizavi de Parcul Carol). In luna iunie a fost promovata bucataria frantuzeasca, iar restaurantul partener al proiectului in aceasta luna a fost Vaporu'.

Ingrediente: 1,6 kg. ficat de gasca, 1 lingura sare de mare, 1/2 lingurita piper negru macinat, 1/4 lingurita nucsoara (proaspat razuita), 1 lingura coniac, merisoare, vin rosu, lapte, dulceata de ceapa, paine prajita
Mod de preparare: Se dizolva sarea de mare in lapte, apoi se adauga ficatul, se acopera cu lapte si se lasa 1-2 ore la frigider. Dupa 2 ore se scoate ficatul din lapte si se lasa 15 minute la temperatura camerei.
Se curata ficatul bine de pielita, se taie bucati, se presara cu condimente, sare, congnac si vin si se pune la cuptor, la 100 grade, timp de 40 de minute. Apoi se paseaza cu furculita si se da la rece.
Mod de servire: Se monteaza pe suport de paine prajita, cu dulceata de ceapa.

Programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii  a fost initiat in ianuarie 2014 de agentia Russenart Comunications si se afla la a doua editie, care se deruleaza in perioada februarie – decembrie 2015. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.
Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.