Covrigei cu mere de Voinesti... ca la Voinesti

Imprimare

Se zice ca daca mananci in fiecare zi un... frumos de Voinesti, intineresti! La mar ma refer, dar ce credeati? La fructul care ne-a adus ispita cunoasterii... si alungarea din Rai. Reteta de azi cu mere de Voinesti se gateste, dupa cum se va vedea mai departe:
Ai trebuinta de: 500 g faina, 125 g unt, un varf de cutit de sare, un cubulet de drojdie, 200 ml lapte, doua pliculete de zahar vanilinat, 100 g zahar, rom, 3 mere, zahar pudra, o lamaie.

Cum se prepara: Merele se descojesc si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se stropesc cu putin suc de lamaie, ca sa nu se oxideze, si se lasa putin deoparte. Faina se amesteca bine impreuna cu untul, laptele caldut in care s-au adaugat zaharul, drojdia, sarea, romul, zaharul vanilinat. Se framanta aluatul, inglobandu-se si merele rase. Se formeaza covrigei, ce se asaza pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se lasa pana cand se auresc si se pudreaza cu zahar cat sunt calzi. (Reteta culeasa din Voinesti, Dambovita, si publicata in volumul Retete alese pentru Post si Craciun, de Simona Lazar, Editura Jurnalul, 2010)

Sursa: Antena Satelor
(Simona Lazar, Antena Satelor)