Bors de chitici (reteta lui Radu Anton Roman)

Imprimare

In Moldova, pe Siret si pe Prut, taranii fac acest bors vesel cu o mana de plevusca ca pretext.
Iata o alta varianta, sau ce zice sa facem M. Lupescu: Cand chiticii sunt ferti, se scurge borsul de-o parte, iar chiticii se pun intr-o oala si se mai prajesc putin si apoi, rasturnandu-se intr-o strachina, se lasa de se racesc, caci fierbinti nu-s buni si bine de mancat - ceea ce ma face sa cred si sa observ ca domnul invatator ori a fost prin Delta si i-a invatat tipicul - dintai pestele s-apoi zama - ori asta-i meremetul la tot estul de Carpati.

Ingrediente: 1 ceapa, 1 patrunjel, 1 morcov, 1 telina, 1 ardei gras, 2 rosii, sare, piper, 2 cartofi, 1 kg pescuti de un deget; porcusori, obleti, clenisori, carasei etc., 1 legatura de leustean, 1 l bors, 1 pastarnac.

Puteti citi continuarea pe www.antenasatelor.ro