Inainte sa treaca prin stomac, dragostea se perpeleste pe gratar

Imprimare

Avem multe zicale romanesti, insa cea mai faimoasa dintre toate sustine ca dragostea trece prin stomac. Si e o zicala cu duh pentru ca nimic nu lasa loc de voie buna cum o face un fel copios de mancare impartit cu cei la care tii cel mai mult. Astazi, Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, v-a pregatit o reteta savuroasa, in ton cu vremea buna si pe placul celor care nu scapa nici o ocazie sa pregateasca un gratar in aer liber.


Costite de porc suculente, aromate si delicioase, marinate cu Vegeta grill condiment lichid cu bere
Adaugati putina savoare zilelor cu soare. Iesiti din sfera clasicelor fripturi si incercati ceva nou. Desi multi sunt fani costite la gratar, putini stiu sa le prepare asa cum se cuvine. Asta pentru ca acest preparat delicios are nevoie de un ingredient secret pentru a atinge apogeul gustului. Bine, de azi inainte va puteti lauda si voi ca stiti sa preparati coastele de porc la fel cum o fac concurentii de la MasterChef.
Hadeti sa vorbim despre ingrediente. Nu sunt multe, insa Chef Liviu Balint le-a ales pe spranceana, tocmai pentru a va face ziua mai frumoasa. Mai intai aveti nevoie de o jumatate de kilogram de costite de porc. Scaricica, ca sa fim mai exacti. Apoi, aveti nevoie de ingredientul secret: Vegeta grill condiment lichid cu bere pentru marinare. Alaturi de faimoasele costite merg perfect cativa cartofi copti in jar si niste ciupercute proaspete si aromate.
Daca aveti ingredientele mai sus mentionate, restul e simplu ca buna ziua. Turnati Vegeta grill condiment lichid cu bere pentru marinare peste scaricica de porc si lasati carnea la marinat aproximativ jumatate de ora. In timpul acesta, feliati ciupercile si puneti cartofii individual in folie de aluminiu, iar mai apoi ii asezati in jarul incins. Cartofii in jar au nevoie de mai mult timp sa se perpeleasca, iar ciupercile trebuie tinute pe aproape, pana se marineaza carnea.
Dupa ce aromele desavarsite ale marinadei au patruns intens costitele, asezati-le pe gratar, fara a le portiona. Secretul este sa le portionati abia inainte sa fie gata fripte. Adica dupa vreo 10-15 minute, asa va sfatuieste Chef Liviu Balint. Dupa ce le-ati taiat individual, le mai asezati cateva minute pe gratar. Ciupercile, insa, nu au nevoie de mai mult de 10 minute. Fiind proaspete, se rumenesc repejor, deci fiti pe faza si asezati-le pe farfurie pana finalizati costitele.
Dupa ce luati cartofii din jar, ii scoateti şi din folia de aluminiu - acum ii puteti taia in jumatate si condimenta dupa gust. Astfel, costitele peparate de voi vor cuceri papilele gustative ale tuturor. Datorita condimentului Vegeta grill condiment lichid cu bere pentru marinare, acestea devin suculente si aromate, numai bune de savurat pe indelete, la un pahar de vorba.
Ati vazut? Dragostea chiar merita marinata si apoi perpelita nitel! Pofta buna!