Prajitura rapida cu miere

Imprimare

Nu-i asa ca uneori ti se face dor de gusturile copilariei mai mult decat orice? De gusturi de acasa din care nu lipsesc mierea, nuca si aroma unica de scortisoara? E vorba de acel putin si simplu care te face fericit! Cand iti doresti sa intorci putin in  vremea copilariei, dar timpul nu iti permite sa stai prea mult in bucatarie, poti prepara o reteta de prajitura cu miere simpla si rapida, dar deosebit de savuroasa.

Ingrediente: 1 cana de miere poliflora; 1 cana de zahar; 1 cana suc de portocale (sucul de la aproximativ 3 portocale mari); 1/2 cana ulei; 4 oua; 3 cani de faina; 1/2 cana de miez de nuca taiat marunt; 1 plic de praf de copt; o lingura de scortisoara; o lingura cu varf de coaja de portocala; 1/2 lingurita sare. Poti folosi ca masura o cana de 250 ml.
Mod de preparare: Intr-un vas, se cerne faina care se amesteca cu scortisoara, sarea si praful de copt. Separat, se ia o cana de miere poliflora si se toarna intr-un vas in care se mixeaza cu ouale, uleiul, zaharul si coaja de portocala pana cand se obtine o compozitie omogena in care se incorporeaza alternativ 3 linguri de faina, 2 linguri de suc de portocale si se amesteca bine. La final se incorporeaza si miezul de nuca maruntit.
Se incinge cuptorul la 180 de grade, se unge cu unt tava pentru prajitura (se poate si peste hartia de copt) si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia realizata in prealabil in tava si se pune la cuptor, pe gratarul fixat la mijloc, timp de 40-45 de minute. Combinatia de miere, scortisoara si portocala va da o aroma unica prajiturii. Noi va recomandam cu drag mierea Apidava, mierea romaneasca din inima Transilvaniei. Pofta buna! (Foto: www.freeimages.com)