Prajitura cu miere de albine, visine si mac

Imprimare

Ai pofta de ceva dulce, rapid si usor de facut? Prajitura cu miere de albine, visine si mac este cea mai buna alegere! Daca nu ai timp la dispozitie, aceasta reteta te va scoate din impas in momentele in care vrei sa pregatesti ceva special, de sezon sau pentru un moment deosebit!
Ingrediente: miere de albine, 1 lingurita scortisoara macinata, 50 g unt, 150 g de mac, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 100 g visine fara samburi, coaja de la o lamaie, 1 lingura lapte.

Mod de preparare: Pune intr-un vas mierea de albine (noi va recomandam mierea de albine de la Apidava), galbenusurile, untul topit, coaja de lamaie rasa, scortisoara, praful de copt si amesteca cu mixerul pana compozitia devine ca o spuma groasa.
Macina macul cu zaharul si, impreuna cu zaharul vanilat, adauga-l la compozitia de mai sus. Pune si visinele si amesteca pana se incorporeaza ingredientele adaugate. Separat, bate cele 4 albusuri spuma si adauga la compozitia de mac. Presara grisul treptat, amestecand. Adauga o lingura de lapte, amesteca si toarna compozitia rezultata in forma de tort.
Baga forma in cuptorul preincalzit si lasa focul tare pana se ridica blatul. Redu apoi focul la minimum si coace mai departe pana prajitura devine aurie deasupra. Scoate prajitura cu miere de albine, visine si mac din cuptor si rastoarn-o. Lasa sa se raceasca si pune peste prajitura zahar praf sau glazura de ciocolata.