In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata reteta Tocana munteneasca. Reteta este folosita in Muntenia si a fost preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Tocana munteneasca, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Arta culinara
Tocana munteneasca
Reteta romaneasca: Placinta cu dovleac
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta romaneasca Placinta cu dovelac. Reteta a fost preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei, nr. 1, Bucuresti. In luna decembrie, programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii a promovat bucataria romaneasca.
Reteta romaneasca: Gulas ardelenesc
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta romaneasca Gulas ardelenesc. Reteta a fost preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei, nr. 1, Bucuresti. In luna decembrie, programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii a promovat bucataria romaneasca.
Placinta olteneasca
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata reteta Placinta olteneasca. Este un tip de placinta specific Olteniei si poate fi preparata din aluat de foietaj cu praz si branza. Reteta a fost preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Placinta olteneasca, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta munteneasca: Rosii umplute cu carne de pasare
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Muntenia: Rosii umplute cu carne de pasare. Este un tip de mancare specific Munteniei, cu legume si carne. Reteta a fost preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Rosii umplute cu carne de pasare, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta romaneasca: Scaricica afumata in sos de bere neagra
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta romaneasca Scaricica afumata in sos de bere neagra. Reteta a fost preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la
restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr. 1, Bucuresti. In luna decembrie, programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii promoveaza bucataria romaneasca.
Reteta munteneasca: Praznicul porcului
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Muntenia: Praznicul porcului. Este un tip de mancare romaneasca, preparata atat in Muntenia, cat si in alte zone ale tarii, in perioada cand se taie porcul si in perioada Craciunului. Reteta a fost preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Praznicul porcului, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Scutecele Domnului, desert de post
Pelincile Domnului sau Scutecele Domnului sunt numele unei prajituri traditionale de post ce se prepara mai ales in mediul rural, in Ajunul Craciunului. Reteta difera usor de la o regiune la alta a tarii, in mare fiind asemanatoare si avand acelasi sens ritualic: intampinarea pioasa a Pruncului Iisus.
Femeile evlavioase din vechime au simtit, probabil, nevoia de a face ceva deosebit pentru aceasta zi de Ajun, cand se aud peste tot colindatorii, cantand despre scutecele pruncului Sfant. De aceea, simbolic, aceasta prajitura, ce se face pentru a fi mancata in casa drept singura hrana din ziua respectiva, dar si pentru a fi data de pomana, se numeste chiar scutecele sau pelincile Domnului, avand forma unor scutece subtiri.
Reteta mediteraneeana: Prajitura cu ricotta, nuca si miere
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta mediteraneeana: Prajitura cu ricotta, nuca si miere (Ricotta Cheese Cake). Reteta mediteraneana Prajitura cu ricotta, nuca si miere a fost oferita si preparata de Cucina di Eleni si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. Stefan Mihaileanu, nr. 35, Bucuresti. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta mediteraneeana, Prajitura cu ricotta, nuca si miere, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta olteneasca: Polonice oltenesti
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta olteneasca: Polonice oltenesti. Reteta a fost preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti!. Este un tip de reteta de gustare rece, cu carnati, oua si cascaval, folosita in special in perioada sarbatorilor de iarna, dupa ce se prepara carnatii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Polonice oltenesti, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta romaneasca: Saramura boiereasca de crap
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta romaneasca Saramura boiereasca de crap. Reteta a fost oferita si preparata de Celebration Garden, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii, care, in luna decembrie, promoveaza bucataria romaneasca.
Reteta mediteraneeana: Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb)
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta mediteraneeana: Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb). Reteta mediteraneeana Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb) a fost oferita si preparata de restaurantul Cucina di Eleni, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta mediteraneeana, Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb), pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta olteneasca: Sarmale in dovleac
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta olteneasca: Sarmale in dovleac. Reteta olteneasca Sarmale in dovleac este folosita in Oltenia si preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Sarmale in dovleac, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta moldoveneasca: Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Moldova: Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi. Reteta moldoveneasca Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi este folosita in satele din Moldova de peste Prut. Reteta a fost preparata la Crama Moldovita, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta mediteraneeana: Panna Cotta cu fructe de padure
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta mediteraneeana: Panna Cotta cu fructe de padure. Reteta mediteraneeana Panna Cotta cu fructe de padure a fost oferita ÅŸi preparata de restaurantul Cucina di Eleni, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta mediteraneeana, Panna Cotta cu fructe de padure, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta moldoveneasca: Pui Tapaka
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Moldova: Pui Tapaka. Reteta veche Pui Tapaka este folosita in satele din Moldova de peste Prut. Reteta a fost preparata la Crama Moldovita, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Pui Tapaka, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta moldoveneasca: Tocana ca la moldoveni, cu coltunasi
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Moldova: Tocana ca la moldoveni, cu coltunasi. Reteta veche Tocana ca la moldoveni, cu coltunasi este folosita in satele din Moldova de peste Prut. Reteta a fost preparata la Crama Moldovita, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Tocana ca la moldoveni, cu coltunasi, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta germana: Platou de carnati
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta germana, Platou de carnati. Reteta germana Platou de carnati a fost oferita si preparata de Beraria Bierhaus67, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Platou de carnati, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Zeama moldoveneasca
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Moldova de peste Prut: Zeama moldoveneasca. Reteta veche Zeama moldoveneasca este folosita in satele din Moldova de peste Prut. Reteta a fost preparata la Crama Moldovita, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Zeama moldoveneasca, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta germana: Mar in foietaj
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta germana Mar in foietaj a fost oferita si preparata de Bierhaus67. Reteta germana Mar in foietaj a fost oferita si preparata de Beraria Bierhaus67, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Mar in foietaj, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Topchit
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Moldova: Topchit. Reteta Topchit era folosita in satele din Moldova la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Topchit, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta germana: Coasta de porc fripta la gratar
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta germana Coasta de porc fripta la gratar a fost oferita ÅŸi preparata de Bierhaus67. Reteta germana Coasta de porc fripta la gratar a fost oferita ÅŸi preparata de Beraria Bierhaus67, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Coasta de porc fripta la gratar, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Cocartita (Gateje)
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Moldova: Cocartita (Gateje). Reteta veche Cocartita (Gateje) era folosita in satele din Moldova la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Cocartita (Gateje), pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Mai multe articole:
- Reteta germana: Ciolan de porc la cuptor cu varza
- Coconeti sau Bighiluse
- Malai cu dovleac la cuptor, ca in Moldova
- Reteta bucovineana: Sarbusca
- Reteta japoneza: Wild Dragon
- Reteta bucovineana: Chiftele de legume cu ciuperci
- Reteta japoneza: Fish & Shrimp
- Mamaliga bucovineana de cartofi
- Reteta japoneza: Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume
- Reteta veche din Bucovina: Smaren bucovinean
- Reteta japoneza: Islander
- Conservarea pastailor de fasole pentru iarna
- Reteta din Crisana: Oua cu castraveti
- Reteta din Crisana: Piparaica (Oaspica)
- Ciolan de porc cu galuste de cartofi
- Reteta din Crisana: Curechi de dovleac
- Strudel tirolez cu mere sau branza dulce
- Reteta din Crisana: Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa
- Reteta tiroleza: Muschiulet de vitel cu pastel de legume
- Reteta tiroleza: Fondue de branza
- Reteta veche din Banat: Supa de lapte
- Modalitati de preparare a ceaiului in China
- Reteta veche din Banat: Galuste de cartofi