Miercuri, 18 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara

Arta culinara

Tocana munteneasca

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata reteta Tocana munteneasca. Reteta este folosita in Muntenia si a fost preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Tocana munteneasca, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta romaneasca: Placinta cu dovleac

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta romaneasca Placinta cu dovelac. Reteta a fost preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei, nr. 1, Bucuresti. In luna decembrie, programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii a promovat bucataria romaneasca.

Reteta romaneasca: Gulas ardelenesc

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta romaneasca Gulas ardelenesc. Reteta a fost preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei, nr. 1, Bucuresti. In luna decembrie, programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii a promovat bucataria romaneasca.

Placinta olteneasca

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata reteta Placinta olteneasca. Este un tip de placinta specific Olteniei si poate fi preparata din aluat de foietaj cu praz si branza. Reteta a fost preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Placinta olteneasca, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta munteneasca: Rosii umplute cu carne de pasare

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Muntenia: Rosii umplute cu carne de pasare. Este un tip de mancare specific Munteniei, cu legume si carne. Reteta a fost preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Rosii umplute cu carne de pasare, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta romaneasca: Scaricica afumata in sos de bere neagra

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta romaneasca Scaricica afumata in sos de bere neagra. Reteta a fost preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr. 1, Bucuresti. In luna decembrie, programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii promoveaza bucataria romaneasca.

Reteta munteneasca: Praznicul porcului

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Muntenia: Praznicul porcului. Este un tip de mancare romaneasca, preparata atat in Muntenia, cat si in alte zone ale tarii, in perioada cand se taie porcul si in perioada Craciunului. Reteta a fost preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Praznicul porcului, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Scutecele Domnului, desert de post

Email Imprimare

Pelincile Domnului sau Scutecele Domnului sunt numele unei prajituri traditionale de post ce se prepara mai ales in mediul rural, in Ajunul Craciunului. Reteta difera usor de la o regiune la alta a tarii, in mare fiind asemanatoare si avand acelasi sens ritualic: intampinarea pioasa a Pruncului Iisus.
Femeile evlavioase din vechime au simtit, probabil, nevoia de a face ceva deosebit pentru aceasta zi de Ajun, cand se aud peste tot colindatorii, cantand despre scutecele pruncului Sfant. De aceea, simbolic, aceasta prajitura, ce se face pentru a fi mancata in casa drept singura hrana din ziua respectiva, dar si pentru a fi data de pomana, se numeste chiar scutecele sau pelincile Domnului, avand forma unor scutece subtiri.

Reteta mediteraneeana: Prajitura cu ricotta, nuca si miere

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta mediteraneeana: Prajitura cu ricotta, nuca si miere (Ricotta Cheese Cake). Reteta mediteraneana Prajitura cu ricotta, nuca si miere a fost oferita si preparata de Cucina di Eleni si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. Stefan Mihaileanu, nr. 35, Bucuresti. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta mediteraneeana, Prajitura cu ricotta, nuca si miere, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta olteneasca: Polonice oltenesti

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta olteneasca: Polonice oltenesti. Reteta a fost preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti!. Este un tip de reteta de gustare rece, cu carnati, oua si cascaval, folosita in special in perioada sarbatorilor de iarna, dupa ce se prepara carnatii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Polonice oltenesti, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta romaneasca: Saramura boiereasca de crap

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta romaneasca Saramura boiereasca de crap. Reteta a fost oferita si preparata de Celebration Garden, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii, care, in luna decembrie, promoveaza bucataria romaneasca.

Reteta mediteraneeana: Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb)

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta mediteraneeana: Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb). Reteta mediteraneeana Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb) a fost oferita si preparata de restaurantul Cucina di Eleni, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta mediteraneeana, Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb), pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta olteneasca: Sarmale in dovleac

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta olteneasca: Sarmale in dovleac. Reteta olteneasca Sarmale in dovleac este folosita in Oltenia si preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Sarmale in dovleac, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta moldoveneasca: Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Moldova: Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi. Reteta moldoveneasca Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi este folosita in satele din Moldova de peste Prut. Reteta a fost preparata la Crama Moldovita, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta mediteraneeana: Panna Cotta cu fructe de padure

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta mediteraneeana: Panna Cotta cu fructe de padure. Reteta mediteraneeana Panna Cotta cu fructe de padure a fost oferita şi preparata de restaurantul Cucina di Eleni, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta mediteraneeana, Panna Cotta cu fructe de padure, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta moldoveneasca: Pui Tapaka

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Moldova: Pui Tapaka. Reteta veche Pui Tapaka este folosita in satele din Moldova de peste Prut. Reteta a fost preparata la Crama Moldovita, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Pui Tapaka, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta moldoveneasca: Tocana ca la moldoveni, cu coltunasi

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Moldova: Tocana ca la moldoveni, cu coltunasi. Reteta veche Tocana ca la moldoveni, cu coltunasi este folosita in satele din Moldova de peste Prut. Reteta a fost preparata la Crama Moldovita, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Tocana ca la moldoveni, cu coltunasi, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta germana: Platou de carnati

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta germana, Platou de carnati. Reteta germana Platou de carnati a fost oferita si preparata de Beraria Bierhaus67, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Platou de carnati, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Zeama moldoveneasca

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Moldova de peste Prut: Zeama moldoveneasca. Reteta veche Zeama moldoveneasca este folosita in satele din Moldova de peste Prut. Reteta a fost preparata la Crama Moldovita, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Zeama moldoveneasca, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta germana: Mar in foietaj

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta germana Mar in foietaj a fost oferita si preparata de Bierhaus67. Reteta germana Mar in foietaj a fost oferita si preparata de Beraria Bierhaus67, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Mar in foietaj, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Topchit

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Moldova: Topchit. Reteta Topchit era folosita in satele din Moldova la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Topchit, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta germana: Coasta de porc fripta la gratar

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta germana Coasta de porc fripta la gratar a fost oferita şi preparata de Bierhaus67. Reteta germana Coasta de porc fripta la gratar a fost oferita şi preparata de Beraria Bierhaus67, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Coasta de porc fripta la gratar, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Cocartita (Gateje)

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Moldova: Cocartita (Gateje). Reteta veche Cocartita (Gateje) era folosita in satele din Moldova la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Cocartita (Gateje), pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

<< Inceput < Inapoi 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.